Odporúčaný príspevok

Čo je ozonizér a skin scrubber?

Často sa mi stáva v práci, že sa ma zákazníčky pýtajú , čo je toto a toto Na prvom obrázku je skin scrubber používa sa na prístr...

Vyhľadávať v tomto blogu

nedeľa 27. marca 2016

Jedlá bez mäsa - recepty 3

5) Opekané huby

  • šampiňóny  portobelo, hliva ustricová prípadne najlepšie čerstvé dubáky
  • červená cibuľa 
  • kvalitný olivový olej
  • čerstvá petržlenová vňať
  • biele korenie
  • soľ
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na olivovom oleji do zlatista. Pridáme huby pokrájané na väčšie kusy. Príliš často nemiešame aby sa huby krásne opiekli  s každej strany. Osolíme, okoreníme a pridáme bohate na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakmi, chlebom.

6) Plnené paradajky
  • väčšie paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • cibuľa
  • pažítka
  • niva
  • olivový olej
Väčšie paradajky vydlabeme a zmes dáme do misky. Paradajky osolíme a obrátime na ruby na mriežku aby s nich voda odkvapkala. Tie vydlabané stredy s paradajok nakrájame na drobno, opražíme s cibuľou. Osolíme, okoreníme. Do vydlabaných paradajok dáme kvapku olivového oleja, opraženú zmes a na vrch dáme kúsky nivy. Poukladáme na plech a pečieme pri 200°C cca 25 minút.
Vhodné ako raňajky alebo ako príloha komu sa omrzeli zemiaky :)

 Teším sa ak mi aj Vy napíšete do komentára nejaký ten  obľúbený recept bez mäsa. :)

Prajem pekný deň :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára