Domáce bezmäsité hamburgery
Potrebujeme na 4 porcie:
Cesto:
- cca 300 g hladká múka
- 1 ks droždie
- teplé mlieko podľa potreby
- trošku cukor
- cca 1čl soľ
- 1 dl olej
Burger:
- šálka červenej fazule
- 1 menšia žltá paprika
- 1 veľká červená cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- 2 paradajky
- 1 čili paprička
- 1 mrkva
- pažítka
- 2 vajíčka
- strúhanka
Na dokončenie:
- domáca majonéza
- cibuľa
- paprika
- paradajka
- ľadový šalát
- syr cedar
Postup:
Cesto:
Do misky si dáme múku, cukor, soľ, olej, droždie a teplé mlieko. Všetko spracujeme na hladké mäkké cesto. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Cesto si rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme ploché guľky. Následne ich dáme na plech s papierom na pečenie zakryjeme a necháme ešte 20 minút kysnúť. Potom dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 15-20 minút až kým vrch nie je upečený do zlatista. Vyberieme s rúry, zakryjeme utierkou a necháme stáť 10 minút.
Burgre:
Cibuľu, mrkvu, papriku, paradajky bez jadra nakrájame na drobno. Túto zmes orestujeme na oleji. Fazuľu si uvaríme do mäkka a potom ju rozmixujeme alebo pomelieme na mlynčeku. Všetko dáme do misky pridáme pažítku, na drobno pokrájanú pažítku, prelisovaný cesnak. Pridáme vajíčka, soľ, korenie podľa potreby, pridáme na jemno nakrájané čili a strúhanku aby sa vytvorila hmota ako keď sa robia fašírky. Necháme túto zmes postáť cca 20 minút aby prešla chuťami následne vytvarujeme fašírky a pečieme na oleji cca 5 minút s každej strany.
Na dokončenie:
Žemličky rozrežeme na polovice, natrieme domácou majonézou, dáme plátok cedaru, burger, zeleninu podľa vlastného výberu, ďalší plátok cedaru, trochu majonézy a zakryjeme druhou polovicou žemle. Hamburger ešte vložíme na minútku do vyhriatej rúry.
Podávame s cibuľovými krúžkami.
Odporúčam tento recept vyskúšať.
Prajem dobrú chuť. :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára