Odporúčaný príspevok

Čo je ozonizér a skin scrubber?

Často sa mi stáva v práci, že sa ma zákazníčky pýtajú , čo je toto a toto Na prvom obrázku je skin scrubber používa sa na prístr...

Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 14. mája 2016

Jedla bez mäsa - recepty č.6

Domáce bezmäsité hamburgery 


Potrebujeme na 4 porcie:
Cesto:
  • cca 300 g hladká múka
  • 1 ks droždie
  • teplé mlieko podľa potreby
  • trošku cukor
  • cca 1čl soľ
  • 1 dl olej
Burger:
  • šálka červenej fazule
  • 1 menšia žltá paprika
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • 2 paradajky
  • 1 čili paprička
  • 1 mrkva
  • pažítka
  • 2 vajíčka
  • strúhanka
Na dokončenie:
  • domáca majonéza
  • cibuľa
  • paprika
  • paradajka
  • ľadový šalát
  • syr cedar 

Postup:

Cesto: 
Do misky si dáme múku, cukor, soľ, olej, droždie a teplé mlieko. Všetko spracujeme na hladké  mäkké cesto. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Cesto si rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme ploché guľky. Následne ich dáme na plech s papierom na pečenie zakryjeme a necháme ešte 20 minút kysnúť. Potom dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme  cca 15-20 minút až kým vrch nie je upečený do zlatista. Vyberieme s rúry, zakryjeme utierkou a necháme stáť 10 minút.

Burgre: 
Cibuľu, mrkvu, papriku, paradajky bez jadra nakrájame na drobno. Túto zmes orestujeme na oleji. Fazuľu si uvaríme do mäkka a potom ju rozmixujeme alebo pomelieme na mlynčeku. Všetko dáme do misky pridáme pažítku, na drobno pokrájanú pažítku, prelisovaný cesnak. Pridáme vajíčka, soľ, korenie podľa potreby, pridáme na jemno nakrájané čili a strúhanku aby sa vytvorila hmota ako keď sa robia fašírky. Necháme túto zmes postáť cca 20 minút aby prešla chuťami následne vytvarujeme fašírky a pečieme na oleji cca 5 minút s každej strany.

Na dokončenie:
Žemličky rozrežeme na polovice, natrieme domácou majonézou, dáme plátok cedaru, burger, zeleninu podľa vlastného výberu, ďalší plátok cedaru, trochu majonézy a zakryjeme druhou polovicou žemle. Hamburger ešte vložíme na minútku do vyhriatej rúry. 
Podávame s cibuľovými krúžkami.

Odporúčam tento recept vyskúšať.
Prajem dobrú chuť. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára