Odporúčaný príspevok

Čo je ozonizér a skin scrubber?

Často sa mi stáva v práci, že sa ma zákazníčky pýtajú , čo je toto a toto Na prvom obrázku je skin scrubber používa sa na prístr...

Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 25. júna 2016

Jedlá bez mäsa - recepty č. 9

Kari rizoto (4 porcie)

Ryža arbório 3/4 šálky
Cibuľa šalotka 1ks
Celer rapikaty 3 stonky
Kari podľa chuti
Soľ
4 druhy korenia (mlynček)
Krevety
Krevetovy vývar
Biele víno 1dl
Maslo
Parmezán

Postup:

Na jemno nakrájame cibuľu. Nakrájame na kolieska celer. V hrnci si uvaríme krevety, ktoré osolíme a okoreníme  cca 1l vývaru potrebujeme s tejto zmesi.
Keď je urobený vývar odstavíme,  vyberieme krevety a nakrájame na menšie kúsky cca 2 cm široké.
Do hrnca si dáme rozpustiť maslo pridáme cibuľu, celer. Chvíľku opražíme a vsypeme ryžu. Zamiešame,  osolíme, okoreníme dáme kari a podlejeme vínom. Keď sa odparí podlievame vývarom s kreviet, stále miešame,  pridáme krevety a miešame až kým nie je al dente čiže  do polomäkka.
Po odstavení pridáme maslo a nastrúhaný parmezán zamiešame a prikryjeme pokrievkou aby ešte všetko  prešlo chuťami.

Prajem dobrú chuť ☺☺☺☺

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára