Odporúčaný príspevok

Čo je ozonizér a skin scrubber?

Často sa mi stáva v práci, že sa ma zákazníčky pýtajú , čo je toto a toto Na prvom obrázku je skin scrubber používa sa na prístr...

Vyhľadávať v tomto blogu

sobota 23. apríla 2016

Akné - Mílie (3 časť)

Čo sú to mílie?

Mílie sú teda biele bodky, ktoré nemajú vývody a tak sa na tvári vytvárajú ako malé biele hrboľčeky. Najčastejšie sa vytvárajú okolo očí. Niekedy sa vytvoria aj na iných častiach tváre a to čelo, líca a brada.
Tieto mílie sú uzatvorené vo váčikoch a preto sa tak ľahko nedajú vytlačiť. Obsah toho váčku sú pot, maz a taktiež odumreté bunky pokožky.

Ako si ich odstrániť?

Mílie môžeme rozdeliť do dvoch typov:
 1) mílie s malým vývodom
 2) mílie bez vývodu

1) Mílie s vývodom- keď sa lepšie prizriete v strede mílie bi mala byť taká malá bodka čiže vývod keď ho stlačíte sčasti víde obsah preto jej treba trošku pomôcť zo sterilnou ihlou.

2) Mílie bez vývodu v strede sa nenachádza nič. Je uzavretá a tak jej dopomôžeme tak, že sterilnou ihlou ju s boku nadpichneme aby vyšlo všetko. Pokiaľ ide ťažko musíme ju viac nadpichnúť.

Pokiaľ sa rozhodnete robiť si to sama doma najprv si očistite pleť s pleťovou vodou obsahujúcou alkohol. Taktiež si naparte pleť na 5 minút nad horúcou parou a tak si môžete očistiť pleť od mílií.

Pokiaľ sa bojíte takto pracovať s ihlou ďalšou možnosťou je navštíviť kozmetičku, ktorá vám to urobí bez toho aby ste sa nejako báli.

Verím, že vám moja rada pomôže.

Prajem krásny večer. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára