Pstruh so špenátovou prílohou (2 porcie)
Potrebujeme:
- pstruh pitvaný
- soľ
- korenie
- maslo
- olivový olej
Príloha:
- dve väčšie zemiaky
- menšia červená cibuľa
- listový špenát
- soľ
- korenie
- olivový olej
Domáca majonéza:
- dve žĺtka
- olej
- soľ
- korenie
- lyžica horčice
Postup:
Ryby si očistíme, odkostíme, urobíme filety. Následne si ich osolíme, okoreníme. Tieto filetky osmažíme na masle s olivovým olejom do zlatista. Do výpeku dáme následne červenú cibuľu, obvarené zemiaky, špenát, osolíme a okoreníme. Všetko opečieme a pridávame ako prílohu.
Majonezu urobíme tak, že žĺtka zmiešame s korením, soľou, trochou horčice začneme mixovať a pomaly po troške prilievať olej až kým sa neurobí hladký krém. Nám chutí majonéza s pridaním cesnaku alebo petržlenovej vňate.
Prajem dobrú chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára