ŠAFRÁNOVÉ RIZOTO (4 porcie)
Potrebujeme:
- ryžu carnaroli alebo arborio ( originál ryža na rizotá) - 1 pohár = ryžu zásadne nepemývame
- 5 Pl maslo
- troška olivového oleja
- 2 väčšie šalotky
- zeleninový vývar
- soľ
- korenie
- balíček pravého šafránu
- 1,5 dl biele víno
- parmezán
Postup:
Do hrnca si dáme 1Pl masla a trošku olivového oleja. Následne speníme na drobno pokrájanú šalotku pridáme ryžu podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Po odparení vína pridávame po malých vareškách vývar . Rizoto musíme neustále miešať aby sa dusilo nie varilo preto musíme vývar pridávať postupne až kým nie je ryža polomäkká. Pridáme šafrán, okoreníme, trochu soli -vývar je slaný aj parmezán, rizoto ďalej miešame až kým ryža al dente. Vypneme plyn pridáme zbytok masla a aj parmezán podľa toho ako to chceme mať slané. Rizoto zakryjeme a necháme postáť ešte 2 minútky.
Náš tip - podávame s opečenou cibetou s cesnakovým maslom (viď foto)
Prajem Vám dobrú chuť :)
Prajem pekný deň :) :D
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára