Odporúčaný príspevok

Čo je ozonizér a skin scrubber?

Často sa mi stáva v práci, že sa ma zákazníčky pýtajú , čo je toto a toto Na prvom obrázku je skin scrubber používa sa na prístr...

Vyhľadávať v tomto blogu

štvrtok 1. septembra 2016

Jedlá bez mäsa - recept č. 10

Roláda zo špenátom

Potrebujeme:
  • špenát
  • cibuľu
  • pór
  • mozzarella
  • maslo
  • soľ 
  • 4 druhy korenia v mlynčeku
Cesto:
  • cca 300 g hladká múka
  • 1/2 droždia
  • cca 2 dl minerálky
  • soľ
  • panenský olivový olej
Postup:

Do misky si rozdrobíme polku droždia pridáme olej, soľ, mienrálku.  Máme kvások , prisypujeme múku, kým cesto nie je pekné hladké. Keď je hotové necháme ho odležať na cca 30 minút.
Medzitým si očistíme cibuľu, ktorú  nakrájame na polkrúžky, pór na plátky a špenát len tak prekrojíme na menšie. Do panvice si dáme maslo kde do zmäknutia  opražíme cibuľu, pór, soľ, korenie a špenát.
Následne si cesto vyvaľkáme na veľkosť pizze. Na cesto si dáme udusenú zmes špenátu, cibule a póru. Na to ešte poukladáme mozzarellu a tak všetko zvynieme. Dáme do pekáča potretého olejom a aj roládku ponatierame olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na max.250 °C cca 20 minút, kým nie je cesto pekné hnedučké a chrumkavé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára